DeKlausen - management and sales consulting
HOME CONTACT HARTA
 
 
Training Specializat Team Building
Consultanta Management Consultanta Resurse Umane
Construim echipe durabile
 
 
Articole
Management
Vanzari
Soft Skills
Newsletter

Scrisoare catre MINE...

Imagineaza-ti una din zilele acelea proaste, in care esti la birou obosit, stresat si desi nu-ti mai vezi capul de treaba, toate iti ies pe dos. Ramai pe ganduri si te uiti in calendar sa vezi daca-i 13.

Care sunt lucrurile pe care ti le-ai spune? Cum te-ai sfatui? Ce te-ar motiva sa dai 100% in ceea ce faci si sa iti continui drumul?

Scrie o scrisoare destinata tie, vorbeste-ti despre planurile tale, despre viata ta personala si profesionala asa cum numai tu stii si ascunde-o undeva cu scopul de a o citi in viitor, peste 12 luni sau, de ce nu, peste 5 ani. De ce sa faci asta? Exista 3 motive:
1. Te vei bucura la citirea scrisorii. Simpla regasire a scrisorii o sa iti starneasca curiozitatea si o sa te faca sa iti deschizi sufletul inaintea randurilor ce ti le-ai scris.
2. Exista sanse sa primesti raspunsuri la intrebarile tale. De multe ori se intampla sa fii pus intr-o anumita situatie si sa cauti un raspuns, un sfat, o indrumare sau poate pur si simplu cateva motive pentru a merge mai departe.
3. O sa fii inspirat si motivat sa fii 100% prezent in ceea ce faci. E important insa sa ai grija cum iti vorbesti, sa iti educi gandurile astfel incat sa te programezi in directia de a inflori, de a deveni o varianta mai buna a ta.

Scrisoarea poate fi un instrument in atingerea obiectivelor tale, deoarece atunci cand gandurile si dorintele tale prind forma cuvintelor scrise, se cristalizeaza viziunea ta ideala pentru acel TU din viitor. Poti fi TU de peste 12 luni sau de peste 5 ani.

Adesea, obiectivele pe care ni le-am stabilit sufera modificari pe parcursul timpului, fie datorita faptului ca ni se schimba prioritatile, fie datorita unor circumstante ce nu tin de noi. Scrisoarea iti va arata de unde ai pornit, care a fost viziunea ta initiala si unde ai ajuns.

Citirea scrisorii la data stabilita – si nu mai devreme! – poate fi o experienta interesanta si intriganta. Te vei vedea pe tine, cum te-ai dezvoltat , cum ai “crescut”.

Deci, treci la treaba! Aloca-ti minim 30 minute si intreaba-te: Ce vreau sa realizez pana la data de …? Ce vise si ce obiective am? Cine sunt eu, cel de peste X luni? Ia in considerare aspecte din Roata Vietii, cum ar fi: dezvoltare personala, cariera, familie, finante, sanatate, etc.

Nu uita ca la sfarsit sa te semnezi, sa scrii data intocmirii si sa pui scrisoarea intr-un plic. Dupa aceea, sigileaza plicul si ascunde-l. La sfarsit, trece data “deconspirarii” in calendar sau noteaza in agenda. Si apoi.. uita de scrisoare pana la data deschiderii si ocupa-te de indeplinirea viselor tale!

Scrii urat? Nici o problema. Scrie pe calculator, listeaza si sigileaza sau acceseaza site-ul www.futureme.org, scrie-ti scrisoarea si seteaza data la care vrei sa o primesti pe e-mail. Iti sugerez sa fie o perioada mai larga de timp, pentru a crea un moment si mai de impact.

Nu mai astepta, redacteaza-ti scrisoarea pentru anul viitor! Scrisoarea ta de viitor abia asteapta sa fie scrisa, iar “sinele tau viitor” e nerabdator sa citeasca randurile … tale!

Mult succes!

De KLAUSEN